Сладкарския цех “LeNovelle Cake” в Джакарта Индонезия може с право да претендира за производство на най-красивите торти в света. От приказни замъци до остъклени катедрали високи до 7 метра , с красиви колони и балкони, тука и  най-необикновения архитектурен дизайн може да бъде превърнат в прекрасна торта.

Създаден през 1993 година,  първоначално като супермаркет където се продават сладкиши на семейни приятели. Постепено набира популярност през годините за да се превърне през 2004 година под бранда “LeNovelle Cake”. Днес това е светновноизвестна марка позната по цял свят превърнала изкуството в торта. Но не си мислете, че лесно се прави такъв захарен шедьовър – често за направата на само едно такова красиво изкушение – неуморна работа от над 20 човека персонал работещи по 12 часа на ден повече от месец.

 

За да направят тортите още по-впечатляващи, “LeNovelle” често ги опасват с осветление.

За светлините, които обикалят тортата, се използват  коледни светлини а кабелите са скрити в захарните  цветя или кристали според тортата.

Може да останете разочаровани обаче да научите, че тези спиращи дъха замъци са само частично годни за консумация. Повечето елементи всъщност са направени от стиропор, който след това се покрива с фонданна облицовка и се украсява с цветя от захарна паста. Всъщност самата основа , както и  понякога горните етажи са напълно годни за консумация, но когато става въпрос за кули, арки или балкони, само външната част може да бъде изядена.

Цените за сложните творения на “LeNovelle Cake” започват от 5000 $ , но най-скъпият, който са правили, е бил продаден за огромните 500 000 $ . Фактът, че в него е имало 100 диамантени пръстена, може и да е повлияло на цената.

Както вероятно сте предположили, след като сте разгледали тези снимки, “LeNovelle Cake” черпи вдъхновение за своите страховити творения от популярни филми на Дисни. Замъкът на Пепеляшка служи като образец за някои от сложните сладкиши на хлебопроизводството, а вече и ледниковият замък на Елза също има своето творение.

Вашият коментар